Девет месеца след като беше обвинен задочно за данъчни престъпления

...
Девет месеца след като беше обвинен задочно за данъчни престъпления
Коментари Харесай

Испания ни връща Ветко Арабаджиев, милионерът каца тази нощ в София

Девет месеца откакто беше упрекнат задочно за данъчни закононарушения и пране на пари, хотелиерът Ветко Арабаджиев би трябвало да бъде върнат в България. Това се чака да стане малко преди среднощ с постоянен полет от Мадрид.

Засега брачната половинка му Маринела остава в арест в испанската столица.

На 31 август предходната година два от знаковите хотели на семейството Арабаджиеви в София и Пловдив осъмнаха под полицейска блокада. Няколко часа по-късно стана ясно, че до неотдавна авторитетната бизнес двойка се проверява като проведена незаконна група, част от която е и Вълчо Арабаджиев - младши и още няколко души.

Ден след акцията актуалният заместник-главен прокурор, а тогава единствено началник на спецпрокуратурата, Иван Гешев разказа нагледно намерено единствено за 24 часа от проверяващите:

„ Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки. Наложи се през нощта незабавна среща с Българска народна банка, с цел да осигуряваме броячни машини, тъй като сумите са потресаващи… “

И стартира огромното търсене на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Преди два месеца те бяха открити в курортно градче край Барселона, а преди дни испанският съд сподели „ да “ за главата на фамилията, и изиска още документи за брачната половинка му.

„ Това е формалната причина, а неофициалната - заели са сериозна адвокатска отбрана. Правят всичко допустимо очевидно да се забави екстрадицията. Шансът да се случи е най-малък “, сподели уверено през вчерашния ден Иван Гешев.

От пистата за кацане тази нощ Ветко Арабаджиев ще бъде откаран в ареста на Националното разследване до изправянето му пред Специализирания углавен съд, от който спецобвинението ще желае да го задържи за непрекъснато под стража, оповестява БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР