Девет мъже са задържани за купуване на гласове в Бургаска

...
Девет мъже са задържани за купуване на гласове в Бургаска
Коментари Харесай

Задържаха девет души за купуване на гласове в Бургаско |

Девет мъже са арестувани за пазаруване на гласове в Бургаска област след профилирана полицейска интервенция, заяви БНР.

При инспекция на два адреса в бургаския квартал „ Победа ”, населявани от двама мъже (на 40 и 42 г.), които се занимавали с лихварство, са открити и конфискувани: сумата от 11 000 лева, персонални и дебитни карти и тетрадки със лист с имена и раздавани суми. На длъжниците лихварите обещавали опрощаването на заема, в случай че гласоподават за избрана политическа мощ. Образувани са две досъдебни производства.

40-годишен мъж от карнобатското село Екзарх Антимово е арестуван за 24 часа. Образувано е бързо произвеждане по член 167 от Наказателен кодекс (престъпление срещу политическите права на гражданите). Иззети са мобилни телефони със фотоси на персонални карти.

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са арестувани още веднъж са пазаруване на гласове, като са формирани три бързи производства. При претърсвания на разнообразни адреси в селата са конфискувани описи на лица от разнообразни обитаеми места в Бургаска област, съдържащи персонални данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на персонални карти и други документи, свързани с изборния развой. Иззети са още преносими компютри и мобилни телефони.

От един от претърсените адреси в с. Гюльовца е открита и конфискувана сумата от 28 000 лева, както и тетрадка с имена с персонални данни. От различен адрес в с. Гюльовца, са конфискувани тетрадка с дребните имена на голям брой хора и сумата от 16 540 евро, 1320 щатски $ и 8100 лева
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР