Девет души са задържани при специализирана полицейска операция, извършена вчера

...
Девет души са задържани при специализирана полицейска операция, извършена вчера
Коментари Харесай

Девет души са задържани при спецоперация в Плевенско

Девет души са арестувани при профилирана полицейска интервенция, осъществена през вчерашния ден на територията на област Плевен, заяви старши специалист Мариана Цветкова, представител на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР), представена от Българска телеграфна агенция.

В акцията за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред са включени сили на всички районни ръководства, Криминалната, Икономическата, Пътната и Охранителната полиция при регионалната дирекция и Зоналното жандармерийско ръководство. Те са подкрепени от Държавното горско стопанство, Българската организация по сигурност на храните, Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите, Националната организация за приходите и Регионалната здравна ревизия. 

Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, притежанието и разпространяването на опиати и контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.

В хода на интервенцията са формирани три досъдебни производства. Проверени са 472-ма души и 315 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 17 пункта за черни и цветни метали, седем заложни къщи, седем автоморги, автосервизи и депа, в 15 питейни и увеселителни заведения, в 22 търговски обекта. Регистрирани са осем закононарушения, свързани с опиати, нелегално добита дървесина, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, посочи Цветкова. За нарушавания са формирани 63 акта. Съставени са и 15 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от инспекциите са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. 

В края на април при профилирана интервенция бяха арестувани 10 души. Акциите на полицията в Плевенско не престават. Те са планувани и се реализират с предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, посочи Цветкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР