Дева Мария се яви в българска пещера!Божията майка стои величествено

...
Дева Мария се яви в българска пещера!Божията майка стои величествено
Коментари Харесай

Истинско чудо: Дева Мария се яви в българска пещера

Дева Мария се яви в българска пещера!
Божията майка стои величествено като скално образувание в пещера Венеца край видинското село Орешец. Природният феномен е висок няколко метра и изобразява Богородица със сведена глава, приела поза на примирение. За да бъде ясно забелязано скалното образувание, е нужно да бъде осветено и всяка точка ясно се обрисува, написа вестник „ България през днешния ден “. Огромният камък е най-голямата атракция в пещерата, която беше публично отворена за гости преди 6 години.

В пещерата има доста на брой и разнородни формирания. Могат да се видят ледени кристали, сталактити, сталагмити, арагонитни кристали, гроздовиден сталактит (срещан рядко в българските пещери), калцитни формирания и други По целия под са разпръснати кристали в разнообразни цветове, дължащи се на кристализацията на водата и минералите в заобикалящите ги скали.

Скалната Дева Мария е един от обектите, който се извисява най-високо, само че даже и минимално вглеждане препраща към емблематичната библейска персона.
Във Венеца е построено художествено цветно осветление(финансирано по план от стратегия на ЕС), което придава гръмък аспект на образуванията. Наименувана е по името на рида Венеца (от Западна Стара планина) до село Орешец. Отворена е за визити целогодишно с лятно и зимно работно време, в дните сред вторник и неделя.

Почивен ден е всеки понеделник. За групи се изисква предварителна спогодба. Любопитното е, че през всеки сезон от годината температурата вътре е 10 градуса и това не се трансформира, без значение дали на открито вали или пече жарко слънце.
Разкрита е при взривни работи на кариера край селото през 1970 година Пещерата е проучена и картирана през идната година от пещерен клуб „ Бел прилеп “ при туристическо сдружение „ Белоградчишки скали “ в Белоградчик. Дълги години входът стои зазидан, само че преди няколко години се трансформира в туристическа атракция.

 Дева Мария

И в други пещери в България могат да бъдат открити чудновати формирания, които да развихрят човешката фикция. В Леденика край Враца се срещат Дядо Коледа, Главата на Великана и Къщичката на Баба Яга.
Извънземни са гостували в пещерата Магурата преди седем хиляди години и са се срещали с първобитни хора от родните географски ширини. За това свидетелстват антични рисунки по стените на бърлогата, ситуирана наоколо до град Белоградчик.

Скалното образувание пази секрети за съществуването на разсъдък оттатък нашата планета, които още не могат изрично да бъдат потвърдени от специалисти. Една от най-дългите пещери в България се състои от десетки галерии. Основните зали са: Галерията с рисунките, Триумфалната зала, Прилепната изложба, Залата на сталактоните, Залата на падналия бор, Тържествената зала, Тронната зала и Залата на тополата, както и десетки неразучени пространства. В залата с рисунки образно е показана среща на първобитните хора с извънземни. Прачовеците са изобразени като по-малки същества от пришълците, които имат и по-странна форма на телата си.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР