Deutsche Telekom продава комуникационните си кули, ще ги ползва под

...
Коментари Харесай

Deutsche Telekom продава звеното си за клетъчни кули


Deutsche Telekom продава информационните си кули, ще ги употребява чартърен (снимка: CC0 Public Domain)

Компаниите Brookfield Asset Management и Digital Bridge завоюваха конкуренцията за придобиване на мажоритарен дял в бизнеса, който се занимава с създаване и поддържане на информационните кули на Deutsche Telekom в Германия и Австрия. Очаква се договорката да завърши до края на годината.

Продажбата се прави оценка на 17,5 милиарда евро. След нея вложителите ще имат общо 51 % от GD Towers, като Deutsche Telekom ще резервира остатъка. Операторската група ще подпише и контракт за наем за „ удобно “ потребление на въпросните активи.

GD Towers ръководи повече от 40 000 обекта в Германия и Австрия, като възнамерява да добави 5400 нови местоположения до края на 2026 година Сегашният основен изпълнителен шеф на бизнеса с кули Бруно Джейкъбфьорборн и финансовият шеф Томас Рийд ще продължат да извършват съответните си функции след привършване на договорката.

С транзакцията Deutsche Telekom става следващият оператор, който продава своите пасивни инфраструктурни активи. Съперниците от „ тежката категория “ в Европа Orange и Vodafone Group също започнаха да разясняват напоследък опцията за бъдеща активност по сливания и придобивания на съответните им подразделения за създаване и ръководство на кули.
още по темата
Подобен развой тече сега и в Япония, където през март NTT Docomo разгласи, че ще продаде 6002 телекомуникационни кули на Jtower. След това NTT Docomo ще „ употребява чартърен ” тези кули от Jtower.

Малко по-рано, през октомври 2021 година японският мобилен оператор Rakuten Mobile и JTower започнаха партньорство за шерване на инфраструктура. Японските компании не крият, че виждат бъдещето на мрежовите връзки въз основа на споделената инфраструктура.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР