Deutsche Bank обяви, че ще съкрати още повече разходите, за

...
Deutsche Bank обяви, че ще съкрати още повече разходите, за
Коментари Харесай

Deutsche Bank реже още повече разходите, за да постигне планираната печалба

Deutsche Bank разгласи, че ще редуцира още повече разноските, с цел да реализира плануваната рентабилност през 2022 година, съобщи Reuters. От най-големият немски заемодател се стремят да имат по-висока облага, в сравнение с анализаторите предвиждат.

Като част от ограниченията е и съкращаването на над 18 хиляди души, което беше оповестено по-рано тази година от основният изпълнителен шеф на институцията Кристиан Сюинг. Освен това банка ще напусне някои бизнес сегменти.

През последните пет години Deutsche Bank отчиташе загуби, като в последна сметка изгори колосалната сума от над 15 милиарда евро. До две години задачата на банката е да реализира рентабилност от общия капитал от 8%, като анализаторите чакат тя да е 3,3%.
 Най-голямото антикартелно дело в историята: Съдят Citi, Deutsche Bank и ANZ
Най-голямото антикартелно дело в историята: Съдят Citi, Deutsche Bank и ANZ

Причината е манипулиране на акциите в Австралия

В рамките на този интервал тя би трябвало да намали разноските си до 16,7 млр. евро, което е с 300 млн. евро повече, в сравнение с авансово си беше задала като цел. Същевременно предстоящите доходи към 2022 година също ще паднат със 100 млн. евро по отношение на предходната прогноза, като те ще доближат 24,4 милиарда евро, считат от банката.

Между 2018 и 2022 година от Deutsche Bank чакат приходите от капиталовото банкиране да набъбнат с 3%, което е с 50% по-висока прогноза от първичните 2%. Причината на процедура е печатането на пари, което изстреля тържищата до рекордни стойности от началото на годината, макар рецесията. Корпоративното банкиране обаче ще се свие.

Освен основния изпълнителен шеф, и рейтинговите институции са оптимистично настроени за представянето на банката. През предишния месец Moody " s промени прогнозата за отговорностите на банката от отрицателна към неутрална.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР