Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) предупреди за катастрофално недохранване за

...
Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) предупреди за катастрофално недохранване за
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Милиони деца по света са заплашени от глад или смърт заради войната в Украйна

Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) предизвести за пагубно недохранване за хиляди деца по света, в това число заради последствията от войната в Украйна и пандемията, предава Анадолската организация.

В момента 13,6 милиона деца по света страдат от апетит и тежко недохранване, оповестява пресслужбата на Организация на обединените нации.

Броят на недохранените деца растеше още преди войната в Украйна , само че в този момент обстановката стартира да се утежнява. Една четвърт от недохранените деца живеят в конфликтни зони като Етиопия и Афганистан. Повече от 10 милиона деца в Африканския рог са докарани до ръба на глада заради сушата.

Но епицентърът на тежкото недохранване остава Южна Азия , където към едно на всеки 22 деца страда от това положение, три пъти повече, в сравнение с в Африка на юг от Сахара.

УНИЦЕФ счита, че заради нахлуването на Русия в Украйна и разстройствата заради пандемията, разноските за животоспасяващо лекуване на деца с най-тежката форма на недохранване могат да се усилят с 16 %.

" Дори преди войната в Украйна да окаже негативно влияние върху продоволствената сигурност по света, фамилиите на всички места се бореха да изхранват децата си заради климатичните разтърсвания и COVID-19 ", сподели изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел.
 УНИЦЕФ: Руската експанзия е прогонила над 1 млн. деца
УНИЦЕФ: Руската експанзия е прогонила над 1 млн. деца

Други 37 са убити

Днес, споделя тя, " светът бързо се трансформира във виртуално буре с барут , заплашващо с увеличение на предотвратимите смъртни случаи при децата и увеличение на броя деца, страдащи от недохранване ".

Без в допълнение финансиране през идващите шест месеца още 600 000 деца могат да останат без лекуване на недохранването. Става дума за производството на специфична високоенергийна паста, направена от редица съставки, в това число фъстъци, масло, захар и спомагателни хранителни субстанции.

В отчета на УНИЦЕФ, " Тежкото безсилие: Забравената незабавна обстановка за оцеляване на децата, " се показва, че са нужни към 25 милиона $ за попречване на детския апетит.
 2/3 от украинските деца са напуснали домовете си от началото на войната, сочат данните на Организация на обединените нации
2/3 от украинските деца са напуснали домовете си от началото на войната, сочат данните на Организация на обединените нации

От 3,2 милиона деца, за които се счита, че са останали в домовете си, съвсем половината може да са изложени на риск да нямат задоволително храна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР