Детските ясли и градини няма да станат безплатни от януари,

...
Детските ясли и градини няма да станат безплатни от януари,
Коментари Харесай

Социалният министър: Безплатни детски градини и учебници от септември, не от януари |

Детските ясли и градини няма да станат безвъзмездни от януари, а от септември, заяви през днешния ден общественият министър Георги Гьоков. 

Януари е срокът за внасяне на предлагането за законова смяна, според  на " Продължаваме промяната ", част от съдружното съглашение с Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН ". 

Това не е незабавна, а средносрочна мярка, ще станат безвъзмездни, както и учебниците за учениците до 12 клас, от септември следващата година, сподели Гьоков по Нова тв. Той изясни, че аргументите за по-късното въвеждане на мярката са нуждата тя да се синхронизира с обезщетенията на неприетите в ясли и градини деца, както и с обстоятелството, че образователната година стартира чак на 15 септември. 

Въвеждането на безвъзмездни градини не е въпрос на липса на пари, за тази мярка са нужни към 200 млн. лева, това не е непостижима сума за бюджета. Но би трябвало да се изчистят разнообразни въпроси като да вземем за пример в какъв размер да се компенсират родителите с деца, които не са били признати на градина “, изясни Гьоков.

Няма метод на едните да е изцяло гратис, а другите да не бъдат обезщетени, добави министърът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР