Детски полово неутрални“ секции в големите магазини въведе Калифорния. Тя

...
Детски полово неутрални“ секции в големите магазини въведе Калифорния. Тя
Коментари Харесай

Джендърски щандове за деца в Калифорния

Детски „ полово неутрални “ секции в огромните магазини вкара Калифорния. Тя стана първият американски щат, който ще изисква от огромните вериги магазини да излагат играчки и други детски артикули по полово неутрални способи, съобщи Би Би Си.

Новият закон, подписан в събота от губернатора Гавин Нюсъм, не не разрешава момчешки и момичешки секции, прецизира БНР.

Но огромните супермаркети би трябвало да имат обособена полово неутрална секция. Там би трябвало да бъде излагана „ рационална селекция “ от играчки и детски артикули, без значение дали са предопределени за избран пол.

Компаниите са застрашени от санкция в размер 250 $ за първо нарушаване и $500 при следващи.

Новият закон бе утвърден от калифорнийските законодатели и ще влезе в действие през 2024 година, откакто бе подписан от Нюсъм.

Дрехите остават незасегнати, само че законът се отнася до всевъзможни други детски артикули, свързани със сън, отмора, хранене, биберони и други

Преди ден пък именитата компанията за детски играчки Lego се зарече да отстрани половите стандарти от играчките си, откакто изследване разкри по какъв начин момченцата се опасяват, че ще им се подиграват, в случай че си играят с играчки, предлагани като момичешки.

Известната датска компания, най-големият производител на играчки в света, споделя, че нейните артикули се употребяват най-вече от млади момчета. Но в този момент компанията сподели, че ще работи за унищожаване на всички полови белези от играчките си и ще се насочи към основаването на артикули, ориентирани и към двата пола.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР