Детски площадки в софийския квартал Дружба ще бъдат превърнати в

...
Детски площадки в софийския квартал Дружба ще бъдат превърнати в
Коментари Харесай

Новият подробен устройствен план на Дружба превръща детски площадки в паркинги

Детски площадки в софийския квартал " Дружба " ще бъдат превърнати в паркинги. За това алармират фенове на Българска национална телевизия 2. Промяната е заложена в новия обстоен организационен проект, който е признат предходната година от Столичния общински съвет. Инвеститори, които строят в региона обаче, го апелират. Заради това проектът към момента не е влезнал в действие.

София

Галя Вълкова неотдавна схваща, че детските площадки, които попадат в междублоковите пространства на " Дружба “ 1 и 2, ще бъдат отстранени, а на тяхно място ще бъдат обособени паркинги. Така децата в квартала остават без място за игра.
Галя Вълкова, гражданин на ж.к. " Дружба ": " Нямаме нищо срещу паркингите и благоустрояването, само че това не може да става никога за сметка на децата. "
От бъдещата смяна съществено е обезпокоен и Цветан Иванов, който обърна към кмета на регион Искър Ивайло Цеков с молба.
Цветан Иванов, гражданин на ж.к " Дружба ": " Да не закриват детските площадки. Те са за децата. От едно време са направени. Тук сме отраснали и аз съм играл на тази площадка. И децата ми желаят да играят. "
По думите на районния кмет Ивайло Цеков тези площадки не съществуват в до момента настоящия обстоен организационен проект, който е от 1989 година Допълва, че в него няма избрани места за детски площадки и съществуването на уреди не значи, че това е зона за деца. Подчертава, че огромна част от площадките в комплекса се намират в така наречен терени за озеленяване. А паркингите се вършат поради поданици, които са ги поискали предходната година по време на публичните разисквания. По проект ще бъдат разкрити към 1000 безвъзмездни паркоместа. И все пак.
Ивайло Цеков, кмет на регион " Искър ": " Ако има такова отвращение там да бъде предвиждано в проектите, тъй като едно е да бъде планувано, друго е пък да бъде осъществено, аз съм безусловно подготвен да предизвикваме една смяна и просто този паркинг там да бъде премахнат и да не бъде предвиждан за паркинг. "
За задачата жителите, които не желаят площадката да се трансформира в паркинг, би трябвало да внесат подписка в районната администрация. Кметът изясни, че с изключение на новите паркоместа ще бъдат реновирани и построени нови детски площадки. Добави още, че според от бюджета, районната администрация съумява да обнови и построи сред 3 и 4 площадки годишно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР