Детската млечна кухня в Русе ще бъде отворена от утре,

...
Детската млечна кухня в Русе ще бъде отворена от утре,
Коментари Харесай

Детската млечна кухня в Русе отваря отново на 3 юли

Детската млечна кухня в Русе ще бъде отворена от на следващия ден, защото резултатите от проучванията на личния състав и от приготвените в нея храни, са негативни за съществуване на салмонела.

Русе

В продължение на дни тя беше запечатана превантивно поради подозрения за болест, публикувана посредством храна в детските ясли в Русе.

Изследванията на специалистите от Областната дирекция по сигурност на храните и на Здравната ревизия са
посочили, че епидемиологичният гърмеж от салмонела в детска ясла №9 най-вероятно се дължи на прикрито заразоносителство.

Предполага се, че бактерията е пренесена от хора, които са преболедували салмонела в предишното и са я предали при ниска персонална хигиена.

Има и заразоносител измежду личния състав в детската ясла - здравна сестра, която е отстранена от работа, с цел да се лекува.

Първите две деца, при които инфекцията се прояви, към този момент са оздравели, други две към момента са на антибиотици. Изследванията на още три деца от същата група са посочили, че са инфектирани без да развият заболяването.

Останалите 21 проби на деца и личен състав от детската ясла ще са подготвени на следващия ден.
 След случаите на салмонела - по кое време ще отвори Детската млечна кухня в Русе След случаите на салмонела - по кое време ще отвори Детската млечна кухня в Русе
Заради 6 доказани случаи на салмонела беше затворена Детската млечна кухня в Русе. Болните деца са от една детска ясла. От Регионалната здравна инсп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР