"Детска нощ в музея" в Русе на 31 май ще

...
"Детска нощ в музея" в Русе на 31 май ще
Коментари Харесай

Детска нощ в музея в Русе предлага забавни игри, четене на приказки и творчески ателиета

"Детска нощ в музея " в Русе на 31 май ще предложи четене на приказки, креативен ателиета и занимателни игри за най-малките. Това оповестиха от Русенския исторически музей.

Програмата включва "Да се облечем в история " - посетителите ще влязат в облика на римски легионери благодарение на присъщото за Римската империя военно облекло, ще бъде прожектиран и филм.

В креативните ателиета децата ще създават съд от Боровското богатство от домакински пластилин, бижута от мъниста, отливки от глина на мамут, пещерна мечка, мида. Ще има работилница за квилинг и декупаж, а в ателие "Водолюбиви птици " с кокили и плавници дребните гости ще влязат в ролята на водоплаващи и водогазещи птици.

В просветителната игра "Търсачи на съкровища " деца ще търсят експонати в музейни експозиции благодарение на авансово направени карти. Те ще разказват и датират откритите артефакти, ще вършат догатки за техния генезис и предопределение.

"Детска нощ в музея " се провежда за девета поредна година от съдружие "Приятели на музея " и е подкрепена финансово от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР