Децентрализиран интернет, свободата на словото в технологичната ера, войната и

...
Децентрализиран интернет, свободата на словото в технологичната ера, войната и
Коментари Харесай

Digitalk 2022 иска да покаже какво е бъдещето

Децентрализиран интернет, свободата на словото в софтуерната епоха, войната и отражението й върху хората и бизнеса, малко или в действителност доста е капиталът за започващите компании. Тези са единствено някои от тематиките, които ще бъдат обсъждани на тазгодишното издание на конференцията. До форума, който ще се организира в хибриден формат, остават безусловно броени дни, в които искащите могат да закупят.
Войната - същинска и цифрова
Съвсем естествено войната ще е в главен фокус на конференцията. Предприемачи и мениджъри като от софтуерната компания Beetroot, която има бизнес в Украйна, а от месеци - и в България, ще опишат по какъв начин безусловно е трябвало да избавят чиновниците си. В същото време експерти като министърът на електронното ръководство Божидар Божанов ще приказват по какъв начин зад кулисите се води друга война - кибербитка с непрекъснати офанзиви против държавни институции, компании и медии.

Британският публицист Джейми Бартлет, създател на подкаста The Missing Crypto Queen за българката Ружа Игнатова, пък ще приказва по какъв начин технологиите трансформираха политическия живот и по какъв начин ограничението на въздействието им в действителност не е решение.

Един от най-очакванитe лектори на тазгодишната конференция ще бъде Декс Хънтър-Торик, който в действителност ще взе участие в Digitalk за трети път. Сега той идва в ролята си на отговарящ за връзките на Oversight Board в Meta, компанията майка на Фейсбук. Той ще приказва за една от най-трудните задания пред обществената мрежа - по какъв начин да се избави публичният спор при напън от всички страни.
Реклама
Идеята за децентрализиран интернет - известна като Web3, е другата основна тематика на Digitalk 2022. По нея ще приказват и значително представители от всевъзможни сфери - от Итън Пиърс от CryptoAssets Institute до бизнесмени като от ConsenSys и Ник Тодоров от Limechain.
Има пари, но какъв брой
И не на последно място по значимост, тази година ще се организира и един от най-големите панели - дали има задоволително разполагаем капитал в стартъп екосистемата или в действителност дали той не е прекалено много. Предприемачи, вложители и фонд мениджъри като Васил Терзиев, Атанас Симеонов, Христо Стоянов от ЕИФ и други ще приказват за бъдещето на вложенията в млади компании.
Конференцията DigitalK ще се организира на 12 май 2022 година в Sofia Tech Park в хибриден формат, който разрешава и наличие онлайн, и следене от отдалеченост. Билети и повече информация за събитието можете да намерите на и. Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР