Децата във възрастовата граница между 5 и 11 години в

...
Децата във възрастовата граница между 5 и 11 години в
Коментари Харесай

Испания започна имунизация срещу К19 на деца над 5 г.

Децата във възрастовата граница сред 5 и 11 години в Испания от през днешния ден ще се имунизират против К19, съобщи БНР.

Всеки от самостоятелните райони взема решение самичък къде да бъде осъществена имунизацията на деца. Повечето към този момент са избрали това да става в поликлиниките и всеобщите центрове за имунизация, като единствено в пет от тях ще се прави в учебните заведения. Кастилия-Ла Манча към този момент е изпратила към 2 милиона SMS-а на родителите на децата, с цел да ги уведоми, че имунизациите са в наличност.

Призив за имунизация насочиха и от асоциацията на педиатрите, като обясниха, че децата не са защитени от тежко протичане на заболяването, в случай че не са имунизирани. Те припомниха, че сега в страната кумулативната периодичност на заразяване е най-висока във възрастта 5-11 години и че „ нулев риск не съществува “.

От началото на пандемията в Испания са умряли 17 деца под 10-годишна възраст, а в интензивни отделения са признати повече от 180 деца. Затова задачата на държавното управление на Педро Санчес е да убеди родителите на над 3,3 милиона деца сред 5 и 11 години да ги имунизират.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР