Децата трябва не само да бъдат привлечени в училище, а

...
Децата трябва не само да бъдат привлечени в училище, а
Коментари Харесай

Депутат от ОП: Училището не генерира насилие



Децата би трябвало освен да бъдат привлечени в учебно заведение, а и арестувани в него. Трябва да се стартира с построяването на най-важните привички, които фамилната среда не може да образува. Това сподели доцент Милен Михов, който е зам.-председател на комисията по обучение в Народно събрание, в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ Тези привички ще се построяват от страната. Трябва да кажа положителни думи за министъра на образованието Красимир Вълчев, който сплоти напъните на разнообразни институции, с цел да се върнат децата в учебно заведение. Самият факт, че ние знаем какъв брой деца липсват от системата на образованието е самобитен дребен триумф. Благодарение на тези старания 3000 деца се връщат в учебно заведение. Трябва да се продължат напъните в тази посока “, безапелационен бе той.

Според Михов в системата би трябвало да се привлекат положителни учители с естествени тласъци.

По мотив жетокия случай на побой над преподавател в Садово, доцент Михов съобщи: „ Изключително противен случай. Познавайки средата, споделям че е извънредно сложна работата с такива деца. Тук би трябвало да се намесят органите на правосъдие. Това никога не би трябвало да бъде подминато, а да бъде осъдено, още повече, когато става дума за деца, покрай пълнолетието, които са осъзнавали какво вършат “.

„ Училището не генерира принуждение “, безапелационен бе депутатът, който е и някогашен преподавател. „ Един огромен % от децата, към 90% си обичат учителите. Агресията се придвижва от улицата. Училището пази от принуждение децата. Без дейното отношение на родителите този проблем не може да бъде решен “, акцентира той.

„ Ако погледнем огромните регионални градове казусът с неналичието на детски градини е решен “, сподели още Михов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР