Децата се превръщат в по-щастливи възрастни, когато майка им е

...
Децата се превръщат в по-щастливи възрастни, когато майка им е
Коментари Харесай

Щастливите хора са отгледани от родители, които правят тези 3 неща

Децата се трансформират в по-щастливи възрастни, когато майка им е щастлива във връзката си. Цели 73% от хората, чиито майки са показали, че са „ изцяло щастливи “ в връзките си, споделят, че са „ изцяло щастливи “ в личното си семейство.

Това е единствено един от фамилните фактори, който планува кои деца ще израснат по-щастливи. Другите са: отбягване на постоянни разправии и най-малко три вечери дружно в седмицата. Караниците повече от един път седмично с родителите, са свързани с доста по-ниски нива на благополучие измежду децата.

Учените също са открили, че неналичието на по-малки братя и сестри е също фактор, който способства за по-късното благополучие. По-възрастните братя и сестри нямат измеримо влияние върху метода, по който се усещаме в по-късна възраст. 

Заключенията идват от дълготрайно изследване, извършено във Англия, озаглавено Understanding Society. Това е най-мащабното изследване от този вид в света, което наблюдава над 40 000 семейства в продължение на няколко години. Настоящите заключения почиват върху извадка от над 10 000 мъже, дами и деца. 

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР