: Децата са като хвърчила. Прекарваш години, опитвайки се да

...
: Децата са като хвърчила. Прекарваш години, опитвайки се да
Коментари Харесай

Детството в снимки, цитати и няколко думи от сърце

: " Децата са като хвърчила. Прекарваш години, пробвайки се да ги вдигнеш от земята. Тичаш с тях, до момента в който всички останете без мирис. Те се разрушават... удрят се в покрива. Ти ги закърпваш, утешаваш и ги уверяваш, че някой ден ще летят. "

- " Нищо. Не им подарявайте нищо. Колкото по-рано схванат, че щастието е нематериалното, толкоз по-лесно става с времето да им подаряваме не движимости, а страсти. Не играчки, а мигове дружно. "





: " Емоционална, интелектуална или духовна, взаимозависимостта сред хората съществува и е присъща на индивида, само че в случай че се показва в изнудване и закани, тя разрушава доверието на детето към неговите родители, както и личното му доверие в себе си. Да възпитаваш значи да учиш на автономия. "

" Да живеем постепенно - децата в никакъв случай не бързат или най-малко - не по аргументи на възрастните. За сметка на това те се стопират да видят цветята, да помиришат сладкиша на баба, да прочетат заглавията на нова книга, да създадат рисунка с тебешир. Все смислени неща "





Не позволявайте да ви унищожат детството! Погледнете множеството хора: те се освобождават от своето детство като от остарялата си шапка. Забравят го като телефонен номер, който към този момент не важи. За тях животът има тип на безконечен колбас, който те непрекъснато изяждат, и това, което са изяли, към този момент не съществува.

Научете детето си да вижда щастието тук и в този момент и да му се отдава изцяло. Покажете му хубостта на природата, с цел да може да се връща при нея, когато почувства потребност, отворете вратата към изкуството, с цел да изпита прелестните страсти, слушайки музика или четейки книга.

:



Не очаквай детето ти да бъде като теб или да бъде такова, каквото ти искаш. Помогни му да стане не като теб, а да бъде себе си.

Научете децата си, че нямат потребност от нищо отвън себе си, с цел да бъдат щастливи - нито от човек, нито от място, нито от нещо - и че същинското благополучие се намира вътре в тях. Научете ги, че са задоволителни сами на себе си. Научете ги на това и ще сте им дали популярен урок.

:



Минути за носталгия

не се опасява от паяци, прилепи и змии, тъй като знае, че е положително, а вярата му, че положителните никой не ги закача, го пази от всичко. То е самоуверено, когато пази другар и смирено, когато погребва под крушата лястовичето, паднало от гнездото. И наложително поставя цвете от горната страна.

" Тъжно е, че не можем да възстановим по този начин добре спомените за детските години, както за времето по-късно. Сякаш детството ни е нещо, написано върху дъска и небрежно изтрито, оставяйки единствено бледи следи. "
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР