Децата по принцип си боледуват според сезона и сезонния грип. Проф.

...
Децата по принцип си боледуват според сезона и сезонния грип.
Проф.
Коментари Харесай

Децата се върнали в нормалния ритъм на боледуване - според сезона

Децата по принцип си боледуват съгласно сезона и сезонния грип.

Проф. Христо Шивачев, шеф на Клиниката по детска хирургия в " Пирогов ", счита, че сме се върнали в един естествен темп отвън ковид.

Пролетните вируси са злободневна тематика сега, само че когато има терзание, е добре да има консултация от доктор, с цел да бъдат спокойни родителите.

Като цяло ние сме в европейските параметри на детската смъртност и предлагаме едно много положително опазване на здравето за децата. Проблемът с педиатрите е доста огромен като компетентност, само че е въпрос на държавна политика и доста взаимни старания, посочи той.

Проф. Шивачев уточни, че коронавирусът направи проблемите в опазването на здравето задоволително забележими, с цел да стартира да се приказва за тях.

" Пирогов " възобновява Националната си стратегия " Детско здраве ". Цялата информация ще бъде качена на уеб страницата на болничното заведение.

Имаме потенциала да прегледаме всички деца, никой няма да бъде върнат, увери проф. Шивачев и добави, че акцията няма да бъде единствено в София. Идеята на акцията е да бъде изнесена и в обитаемоте места, където има потребност от лекари. Лекари ще отидат там, където имат потребност от нас, сподели проф. Шивачев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР