Децата, особено българските, са изключително травмирани заради това, че са

...
Децата, особено българските, са изключително травмирани заради това, че са
Коментари Харесай

Георги Богданов: Абсолютно недопустимо - да са отворени ресторанти, но да са затворени децата ни

" Децата, изключително българските, са извънредно травмирани поради това, че са затворени. Като гражданска организация настояваме, че учебните заведения би трябвало да бъдат отворени ", безапелационен беше той.

" На първо място би трябвало да се даде явен отговор на това дали учителското съсловие ще се имунизира или не, при какви условия и за какво продължава да има неимунизирани учители, които работят с нашите деца. Второ, има родители, които не желаят на децата им да бъдат правени неинвазивни проби ", добави Богданов.

По думите му хората са наплашени от всичко, което се случва и по тази причина Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването би трябвало да имат явен проект по какъв начин ще подходят в сегашната обстановка.

" Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици. Това, което се прави с незатварянето на страната е да се изчакат изборите. Малките деца най-малко би трябвало да бъдат пуснати да вземат участие, тъй като на едно дете от 1 до 4 клас не може да му бъде арестувано вниманието в един екран ", съобщи още той.

" Трябва да се дискутира по какъв начин ще стане безвредна средата в учебно заведение и по какъв начин да се обезпечи такава организация на работа, че да се обезпечи присъствено образование за децата на тези родители, които нямат срещу децата им да бъдат тествани с неивазивни проби ", акцентира изпълнителният шеф на Националната мрежа за децата.

Според Георги Богданов няма страна, която да предлага мярка неимунизираните учители да преподават от у дома.

" Аз не мога да си показва, че един преподавател ще си стои у дома, а 30 възпитаници ще стоят в клас единствено тъй като той не желае да се имунизира ", съобщи Богданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР