Децата на Украйна са най-травмираните от войната, която изгони гражданите

...
Децата на Украйна са най-травмираните от войната, която изгони гражданите
Коментари Харесай

Терапия с кучета се грижи за децата, травмирани от войната

Децата на Украйна са най-травмираните от войната, която изгони жителите от домовете и родината им. Има деца, които трайно отхвърлят да приказват или развиват проблеми с говора като заекване или загуба на думи, кошмари, изпускане или отключване на разнообразни страхови неврози, спазми, тикове, проблеми с храносмилането и апетита.

Един от методите за справяне с тези посттравматични резултати е лечението с кучета, която връща най-малко отчасти комфорта на детската душа.
 Светъл образец: Словакия съди някогашния си министър председател 21 апр 2022 | Арестът на Бойко Борисов провокира всенародни тържества и... нищо повече. " Всяко знамение за три дни. " Не успяхме...
В лечебния център " Dr. Doc " в град Запорожие в Южна Украйна канят децата да погалят Евсей - отзивчив шпаньол. Могат да му подадат лапа и да играят с него, да се поразходят и да го нахранят. И това е единствено за развлечение – колкото пъти желаят, толкоз пъти могат да идват.

„ Психиката на детето е доста уязвима към войната, която тече в този момент. Някои деца са доста уплашени и ние опитваме да ги извадим от това положение “, споделя 22-годишната доброволка Олга Пивторацка.

" Тук в Запорожие е безшумно, няма детонации. И ние оказваме помощ на децата да се приспособяват към действителността “, прибавя тя.

Алена Сердюк, началник на центъра и детски психолог, споделя, че доброволците са гледали децата, до момента в който родителите им са се записали, до момента в който се реалокират в новите си домове.

" Нашата съществена задача е да стабилизираме децата, да им помогнем да се оправят с в действителност стресова обстановка. Тук децата могат да играят, пеят, рисуват, да полудуват с нашето куче. Ако имат потребност от психическа помощ, работим и самостоятелно ", сподели Сердюк пред Ройтерс.

В логиката на психиката има доста образци на сполучлива терапия за деца с животни. Начинът, по който този способ сработва не е на вербално равнище, а на равнище усмиряване на мозъка и душата, на контакт с очите и ръцете, на синхронните и плавни придвижвания. Подобни способи се ползват освен в зони на военни спорове, само че и при положения на деца със аутизъм, меланхолия, забавено умствено развиване или церебрална парализа.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР