Децата на проф. Александър Чирков, който ни напусна внезапно на

...
Децата на проф. Александър Чирков, който ни напусна внезапно на
Коментари Харесай

Наследниците на проф. Чирков сбъдват последното му желание

Децата на проф. Александър Чирков, който ни напусна ненадейно на 24 ноември, взеха решение да изпълнят волята му да бъде кремиран, а урната да бъде положена в гроба на неговата втора брачна половинка Мариане в Германия. За да уреди административните въпроси, у нас се прибра единственият наследник на именития кардиохирург – Алесандро, написа седмичникът " Ретро ".

Той водеше със себе си и преводач, защото е бежанец от дълги години и се затруднява с българския език. Алесандро не е припознал медицината за свое предопределение, само че пък от години гради забележителна кариера в Брюксел.

В момента синът на Чирков е шеф по интернационалните въпроси на известната компания за произвеждане на питателните добавки " Хербалайф “. Във компанията той към този момент има 3-годишен стаж, а преди този момент е бил на управителна позиция в Европейския парламент, където в действителност работи и неговата брачна половинка. Той е приключил Лондонското учебно заведение по стопански и политически науки и университета във Фрайбург, Германия, и работи все в влиятелни компании и институции от 2003 година насам.

Алесандро е плод на любовта на проф. Чирков с втората му жена Мариане. От този брак е и щерка му Кармен, която също не е наследила специалността му. За разлика от брат си тя е избрала да живее в Германия. Там от години работи в областта на образованието, а последният ѝ пост е на началник на един от департаментите в университета в Хамбург.

На немска земя са и двете дъщери на кардиохирурга от първата му брачна половинка Веселина, която също не е сред живите. Чирков съумял да увлече Джема и Татяна по медицината, само че съжалявал, че нито една от двете не се насочила към неговата компетентност. За сметка на това Татяна има цели две специализации. Тя е по едно и също време невролог и психиатър и практикува като основен доктор в влиятелна болница в немския град Франкфурт. Сестра ѝ Джема пък се занимава с дентална медицина. Тя е надарен ортодонт и даже съумяла да отвори своя клиника в Кьолн.

Децата на починалия професор, въпреки от разнообразни майки, са сплотени и се обичат. Приживе всички те съумяха да го зарадват с общо седем внучета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР