Децата, които са включени в схемата „Училищен плод и мляко

...
Децата, които са включени в схемата „Училищен плод и мляко
Коментари Харесай

Организират доставка на продуктите от „Училищен плод и мляко“ в домовете на децата

Децата, които са включени в схемата „ Училищен плод и мляко " ще получат продуктите вкъщи, това прецизираха от общественото министерство пред „ Хоризонт ".

Над 420 хиляди деца не получават сега тези артикули поради въведеното изключително състояние.

След в допълнение координиране сред министерствата на обществената политика и на земеделието е решено, че разнасянето по домовете няма да се прави от чиновниците на обществените патронажи.
Министерството на земеделието, което управлява схемата, в допълнение ще вземе решение по какъв начин да провежда доставката.

След като Държавен фонд " Земеделие " провежда закупуването на млечните артикули и сезонните плодове от българските производители, те ще се разпределят по учебни заведения и шефовете ще ги одобряват. За да стигнат до домовете на децата от 1 до 4 клас, са направени описи с адресите на децата.

Дадена е опция кметовете да наемат на втори трудов контракт непедагогическия личен състав от детските градини и учебните заведения, които сега са в неплатен отпуск, с цел да се употребява и този запас. В някои от общините на Софийска област, кметовете към този момент са наели непедагогическия личен състав за задачата.

Отделно кметовете могат да наемат и още в допълнение хора по схемата " Човешки запаси - патронажна грижа ", откъдето ще се покриват заплатите на новите чиновници.

Очаква се разнасянето на млечните артикули по домовете на децата да стартира след Великденските празници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР