Децата, които подрастват не могат да си представят живота без

...
Децата, които подрастват не могат да си представят живота без
Коментари Харесай

346 милиона деца нямат достъп до интернет

" Децата, които подрастват не могат да си показват живота без интернет . Цифровият свят трансформира живота на децата и това, което бъдещето ще им донесе . " Това съобщи Мария Хесус Конде - представител на УНИЦЕФ за България при откриването на конференцията на тематика: " Доклад на УНИЦЕФ за положението на децата по света 2017: Децата в цифровия свят ".

Докладът изследва методите, по които цифровата технология е трансформирала живота на децата.

87% от децата у нас употребяват обществените мрежи.

Офелия Кънева - ръководител на Държавната организация за протекция на детето съобщи, че главен приоритет за 2018 година е цифровата сигурност на децата.

 Над 30% от семействата у нас нямат достъп до интернет в домовете си
Над 30% от семействата у нас нямат достъп до интернет в домовете си

Едва 27.7% от българите с главно обучение употребяват интернет

В международен мащаб 71% от младежите (15-24г.) са онлайн спрямо 48% от общото население . Един на всеки трима интернет консуматори е дете или подрастващ под 18 г .

Дигиталният достъп се трансформира в нова разграничителна линия, защото доста деца нямат достъп до него. Около 29% от младежите не са онлайн, което прави 346 млн. души.

Африканските младежи имат най- дребен достъп до интернет, като към 60% не са онлайн, за Европа процентът е 4.

 КЗП: внимавайте с новопоявили се интернет търговци по празниците
КЗП: внимавайте с новопоявили се интернет търговци по празниците

Скоро КЗП ще има опция да смъква наличие от електронни магазини на неточни търговци

Съществува цифрова неравнопоставеност сред половете. В международен мащаб мъжете употребяват с 12% повече нет-а от дамите през 2017.

Изследванията демонстрират, че несъразмерната приложимост може да способства за меланхолия и тревога при децата.

Докладът обрисува 6 предпочитани дейности за силата на дигитализирането - обезпечаване на достъп до интернет, предотвратяване на децата от онлайн увреждане, обезпечаване на неприкосновеността на самоличността , преподаване на цифрова просветеност, слагане на децата в центъра на цифровата политика, етични практики и стандарти в цифровия свят.

Момичетата са по-склонни да се тревожат за насилието в интернет.

В България 73% от децата имат Facebook . Всяко 3-то дете има обществен профил . Всяко пето дете се среща с някого, с който не се познава. Най- огромен риск е, че не се знае с кого си пишеш. Нужно е да се помогне на децата, с цел да бъде понижен рискът при онлайн връзката.

48% от децата в обществената мрежа Facebook не могат да разграничат дали една информация е вярна или не . Всяко 3-то дете признава, че са се държали обидно с него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР