Децата живеят на гърба на майките си, докато не поотраснат.

...
Децата живеят на гърба на майките си, докато не поотраснат.
Коментари Харесай

200 бебета живеят на гърба на паяк-вълк

Децата живеят на гърба на майките си, до момента в който не поотраснат. В животинския свят обаче това става изцяло безусловно – дребните живеят месеци наред върху гърба на личната си майка.

Полярната гагара, която населява крайбрежието на Северния Ледовит океан, снася по две яйца, които мъти със брачна половинка си. Тези птици остават правилни един на различен цялостен живот. Щом дребните се излюпят, незабавно се качват на гърба на майка си.

Там изкарват, до момента в който се научат да летят, след което я изоставят вечно. По същия метод стои въпросът и с развъждането на бебетата-лебеди. Те плуват до майка си, само че щом усетят заплаха, незабавно се покатерват върху необятния й тил.

Каролинският паяк-вълк, който живее в Северна и Южна Америка, се отличава от „ роднините ” си с това, че не плете паяжини. Той преследва плячката си като ловджия и я убива.

 200 бебета живеят на гърба на паяк-вълк

В момента, в който дребните паячета се излюпят от яйцата, те се качват върху гърба на майка си, а от време на време броят им надвишава 200. Те стоят там половин месец, до момента в който се научат сами да ловят храната си.

Скорпионите имат необикновен обред за чифтосване. Мъжкият изхвърля семенна течност на равна повърхнина и кара женската да се плъзне по нея. Така тя поема сперматозоидите и зачева нормално от раз. Ако мъжкият не успее да избяга след чифтосването, женската го изяжда за секунди.

Бременността трае от два до шест месеца и на бял свят се появяват от два до 100 дребни скорпиона. Тъй като са напълно нежни, те живеят на гърба на майка си, до момента в който не се втвърдят.

Има обаче и грижовни татковци. Рекордът в това отношение държи мъжкият на жабата Ринодерма Дарвин. Две седмици откакто женската снесе яйцата, таткото ги слага в устата си.

Там от яйца те се трансформират в попови лъжички и живеят в устата на таткото към 70 дни. Всяка от поповите лъжички се сраства с вътрешната част на устната празнина на бащата и по този метод се храни непосредствено от кръвта му.

Постепенно всяка една от поповите лъжички се трансформира в жаба и една по една те напущат предпазения си дом. В това време таткото се храни без особени проблеми, само че много отслабва, защото му е мъчно да обезпечи хранителни субстанции за толкоз доста деца.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР