Децата често се оказват по-умни от възрастните. Да вземем за

...
Децата често се оказват по-умни от възрастните. Да вземем за
Коментари Харесай

7 гатанки за деца, които ще затруднят и възрастните

Децата постоянно се оказват по-умни от възрастните. Да вземем за образец тези математически и логичен пъзели. Много от малчуганите нямат проблеми с тях, само че много възрастни се затруднят да дадат верен отговор. А вие?

1. Има общо 2 лв. в две портмонета. Въпреки това в едното има два пъти повече пари, в сравнение с в другото. Как е допустимо това?

2. Представете си, че се намирате в стая, която се цялостни с вода. Няма прозорци или порти. Не можете да счупите нищо в нея. Как ще се измъкнете?

3. Охлюв би трябвало да доближи върха на 10-метров дирек. Всеки ден се изкачва с 4 м, а всяка нощ – слиза с 3 м. Кога ще стигне задачата си, в случай че е тръгнал понеделник заран?

4. Имате 3 монети. Едната от тях е подправена и тежи по-малко от същинските. Как ще я разпознаете единствено с едно претегляне на везните?

5.  Дядото е на 56 години, а внукът – на 14 година След какъв брой години дядото ще стане два пъти по-стар?

6. Откраднали чушките на един император. Факт е, че тези, които крадат чушки, постоянно лъжат. Съветникът на императора декларирал, че знае кой е крадецът. Той ли е отговорен?

7.  Една жена откъснала няколко ябълки в градината. За да излезе от нея, тя трябвало да премине през 4 порти. На всяка стоял надзирател. И всеки един взимал половината от ябълките. Прибрала се с 10. Колко ябълки са прибрали пазачите?

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР