Деца в България не се отнемат заради бедност. Битовите условия

...
Деца в България не се отнемат заради бедност. Битовите условия
Коментари Харесай

Деница Сачева: Деца в България не се отнемат заради бедност

Деца в България не се лишават поради беднотия. Битовите условия не са главен фактор, става въпрос за обстановки, в които са застрашени здравето и живота на децата и това пречи на развиването им. Това изясни общественият министър Деница Сачева в коментар за оттегления Закон за обществените услуги (ЗСУ).
Тя напомни, че единствено в 15% от случаите обществените услуги се правят от неправителствени организации (НПО), защото не постоянно общините имат ресурса да се оправят с тази активност. Сачева напомни, че става въпрос за услуги в домовете за възрастни хора, дневните центрове за деца с увреждания:
" Това се прави от самите родители и близки на нуждаещите се, които се сплотяват в Неправителствени организации, които в множеството случаи са недофинансирани ", изясни Сачева в изявление за bTV.
По думите ѝ се е основала неуравновесеност във връзка с лишаване на деца и антисемейни политики, които държавното управление не има намерение да организира. 
Министърът изясни отдръпването на Закона за обществените услуги с разколебаването на депутатите, въпреки преди да са подкрепили закона. 
Деница Сачева напомни още, че ЗСУ не се отнася до децата и фамилните връзки, които се контролират от други закони, както и че не се вкарва нищо ново по отношение на понятието " дете в риск ", като се изключи че от дефиницията се изваждат децата с увреждания. 
Какво тъкмо вършат обществените служащи може да видите В ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР