Деца с диабет от цялата страна се събират днес във

...
Деца с диабет от цялата страна се събират днес във
Коментари Харесай

Отбелязват Световния ден на диабета с различни инициативи

Деца с диабет от цялата страна се събират през днешния ден във Велико Търново във връзка международния ден за битка с заболяването. Те ще се срещнат с музиканти, артисти, футболисти и спортисти. Инициативата има за цел да покаже, че децата и младежите с диабет водят пълностоен живот.

На срещата в Старопрестолната гимназия по стопанска система футболни треньори и представители на спортни клубове по карате ще показват самодейността си гратис да одобряват диабетноболни деца за тренировки. Децата ще разгласят резултатите от благотворителната си акция за набиране на средства за закупуване на инсулинова помпа за дете на година и два месеца от Русе. Недостигащата сума до 7000 лв. ще бъде поета от асоциация " Докосни дъгата ", която до в този момент е осигурила над 20 инсулинови помпи за диабетноболни деца, уточни нейният ръководител доктор Денислава Ангелова , уредник на срещата.

В знак на поддръжка към всички хора с диабет довечера крепостта " Царевец " ще бъде осветена в синьо.

По мотив днешния Световен ден за битка с диабета, в Плевен, Червен бряг, Кнежа и Бяла Слатина, ще се прави гратис премерване на кръвната захар. Заедно с това ще има и дни на отворените порти в плевенската Университетската болница " Д-р Георги Странски ".

Според доцент Катя Тодорова , шеф клиника по ендокринология, с цел да има резултат при битката с диабета, профилактиката би трябвало да стартира още  през бремеността на дамата.

В рамките на женската консултация е наложително да се направи премерване на кръвната захар. Ако има отклоняване в кръвната захар, наложително се прави този скринингов тест. За първи път студентите ще мерят кръвната захар в две аптеки в магазините на огромна хранителна верига в Плевен. Иванела Димитрова, пети курс медицина, изяснява:.

Часовете на акцията ще бъдат от 10 до 2 на двата пункта. Различното тази година е обаче, че излизане и отвън Плевен и ще имаме пунктове в Червен бряг, Бяла Слатина и Кнежа, надяваме се да сме налични и потребни и за хората там,. Също ще раздаваме дарове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР