Деца от всички училища на територията на Благоевград се включиха

...
Деца от всички училища на територията на Благоевград се включиха
Коментари Харесай

ЮЗДП осигури безвъзмездно 50 фиданки, които бяха посадени в двора на Трето бригадно командване в Благоевград. 

Деца от всички учебни заведения на територията на Благоевград се включиха в засаждането на аризонски и елементарен кипарис, конски кестен и китайски мехурник в акцията на Военното формирование в Благоевград „ Деца засаждат бъдеще “.
„ Всеки от нас би трябвало да засади най-малко по едно дърво “- това сподели инж. Василий Маринковски, зам. -директор на ЮЗДП. Служители на Предприятието също се включиха в акцията и засадиха своя кипарис.
Една от основните действия на Югозападното държавно дружество, гр. Благоевград е възобновяването на горите.
Равносметката, която може да се направи през миналите няколко години е, че са залесени 12 676 дка нови гори с близо 5, 8 млн фиданки от локални дървесни типове – дъбове, черен бор, горскоплодни и други
През 2022 год. са планувани за залесяване 3182 дка. Към момента са залесени над 1400 дка в териториалните поделения „ ДГС Кресна” – 280 дка, „ ДГС Рилски манастир” – 120 дка, ДЛС Дикчан- 117 дка, ДГС Земен – 34 дка, ДГС „ Радомир” – 23 дка и други
Югозападно държавно дружество работи по три плана, финансирани по стратегия Лайф на Европейската комисия, свързани с възобновяване на скъпи естествени местотобитания и основаване на пробни култури от сухоустойчиви типове, поради настъпващите климатични промени.
Продължава плануваното за интервала 2020–2022 година залесяване на 3552 дка опожарени площи в Кресна и Симитли, финансирано от ДФЗ по подмярка 8. 4. „ Възстановяване на вреди по горите от горски пожари, естествени бедствия и катастрофични събития” от Програмата за развиване на селските региони. Към момента по тази мярка за залесени 2822 дка.
Югозападно държавно дружество Директива за птиците, гр. Благоевград през последните години насочва огромни старания за нашарване на видовия състав при залесяване и попълване на горските култури. По периферията на иглолистните култури, се залесяват горскоплодни дървесни типове: дива круша, джанка, киселица и други Създават се култури и от сребролистна липа, както и такива с главно присъединяване на разнообразни типове дъбове и медоносни типове в помощ на пчеларите.
През тази вегетационна година е планувано залесяване и попълване със следните медоносни типове – 27 хиляди бр. дива круша, 11, 2 хиляди бр. сребролистна липа, над 160, 0 хиляди дъбове, бук, явор и други

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР