Деца от силистренското училище Отец Паисий“ събират пари, за да

...
Деца от силистренското училище Отец Паисий“ събират пари, за да
Коментари Харесай

Деца от Силистра събират пари на Великденски базар за ремонт на училището си

Деца от силистренското учебно заведение „ Отец Паисий “ събират пари, с цел да бъде ремонтиран входът на постройката и да бъде подложен парапет. Организирали са Великденски базар с ръчно направени предмети и единствено за броени дни половината сума е събрана.

Силистра

Идеята е на четвъртокласничката Николета Караджова, чиято съществена цел е възпитаници, родители и преподаватели да прекрачват прага на учебното заведение спокойни.
Николета Караджова: Проблемът с настилката е, че е мозайка и е доста хлъзгава - някой може да падне там...имало е случай с една моя другарка и родител на наш съученик. Камелия Рачева, шеф на ОУ „ Отец Паисий “: Това е остаряла мозайка, направена още с построяването на учебното заведение 1936 година - тъй че Николета има цялостното право да намерения за сигурността и сигурността.
Деца от разнообразни възрасти се включват във Великденския базар, като създават празнична декорация и сувенири и ги продават в огромното междучасие. Трябва да съберат близо 600 лева
Дарина Владимирова: .... приготвила съм великденска декорация с лаленца от хартия и вземам участие за нова настилка за нашето учебно заведение и парапет...,за да не падат хората и да не се хлъзгат, и да не стават злополуки...
Родителите на Николета също оказват помощ за идеята.
Ани Караджова: Издирвахме цени за съответните разноски, измервахме с нея, с цел да оформим чертеж- тъй че тя взе участие във всичко Камелия Рачева, шеф на ОУ „ Отец Паисий “: В децата се развиват много качества и компетентности... сами усещат кое върви на пазара и кое не върви...това е първият план, който има подобен отзив в учебно заведение и знаят всички за него Ани Караджова: Ние им вдъхваме повече убеденост и по този метод израстват едни дейни младежи.
Само за няколко дни половината от нужните средства са събрани, а ремонтът ще стартира през лятната почивка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР