Деца от две групи от ДГ Кокиче“ в Плевен завоюваха

...
Деца от две групи от ДГ Кокиче“ в Плевен завоюваха
Коментари Харесай

Деца от ДГ „Кокиче“ завоюваха призови места в танцово състезание

Деца от две групи от ДГ „ Кокиче “ в Плевен завоюваха призови места в третото издание на SunDance Festival, който се организира в гр. Сандански от 12 до 14 април.



Първо място в категория „ Характерни танци “, възрастова група 7 – 10 години, завоюваха деца от група „ Слънце “ с танца „ Дана Рада “. Група „ Моливко “ се пребориха за първо място в категорията Български национални песни, възраст от 3 до 6 години /бейби категория/, с осъществяването си на „ Кой уши байряка “. В същата възрастова група, само че в категория „ Характерни танци “, малчуганите станаха трети с танца „ Бела, довиждане “.



Плевенските деца се класираха в конкуренция с над 1300 танцьори от България, Сърбия, Гърция, Република Северна Македония, а журито - едни от най-популярните имена на българската танцова сцена и професионални хореографи от Словения и Австралия, трябваше да избират през трите дни сред показаните над 400 танцови осъществявания в 9 стила.



По мотив достойното си показване дребните танцьори се почерпиха с торта, пяха и танцуваха, а заместник-кметът с сектор „ Проекти и филантропични действия “, Елина Димитрова поздрави децата от името на кмета на Община Плевен доктор Валентин Христов. „ С изключителното си показване децата от ДГ „ Кокиче “ демонстрираха по какъв начин, когато вършим нещата с готовност, безрезервно и настойчиво, резултатите са справедливо високи. Скъпи деца, на всички Вас благодаря за насладата, която ни носите, за това, че сте толкоз положителни и надарени и Ви поисквам на първо място да сте здрави, сполучливи и към премиите от надпреварата в гр. Сандански да прибавяте и нови “, се споделя в благодарствения адрес от доктор Христов.



Заместник-кметът Елина Димитрова също поздрави децата, техните родители и преподавателите в детската градина, а след песните и танците последва фотоси за спомен и пожелания за нови мотиви за горделивост.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР