Детето на две майки, известно като бебе Сара, осава без

...
Детето на две майки, известно като бебе Сара, осава без
Коментари Харесай

ВАС окончателно остави бебе Сара без документи

Детето на две майки, известно като " бебе Сара ", осава без български акт за раждане и документ за идентичност. Това е решението на Върховния административен съд, който отхвърли желае по делото, макар решението на Съда на Европейския съюз (СЕС) в Люксембург от 2021 година, заяви ЛГБТИ " Действие ", организацията, която дава правна помощ на фамилията.

Единственият претекст на Върховен административен съд е, че детето не е български жител. 

Детето, към този момент на три години, е на българка и великобританка, сключили брак в Испания. Тъй като родителите му не са испанци, не може да получи поданство от Испания. Майка му е британка, само че раждането в Гибралтар не разрешава да получи и английски паспорт. Остава единствена алтернатива България. 

Според българската администрация обаче, защото нашата конституция не признава законният в Европейски Съюз брак на родителите й, " Сара " е с неразбираем генезис. Дълга правосъдна битка докара до решение на Съд на Европейския съюз, който задължи България да издаде документи за идентичност на детето.

А точно българските съдии пратиха делото в Съд на Европейския съюз - и в този момент, игнорирайки решението, България е застрашена от евентуална процедура за нарушаване на правото на Европейски Съюз. Това може да докара до ежедневни санкции за страната ни, до момента в който извърши решението - които ще заплащат данъкоплатците.

Междувременно детето продължава да е без паспорт. По тази причина то от години не е виждало възрастните си дядовци. А сега е на процедура човек без страна - което основава безчет юридически и на практика проблеми на него и родителите му.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР