Дете с 30% изгаряния и опасност за живота е настанено

...
Дете с 30% изгаряния и опасност за живота е настанено
Коментари Харесай

Дете с 30% изгаряния след къпане е настанено в болница в Русе

Дете с 30% изгаряния и заплаха за живота е настанено в отделението по пластична хирургия в Русе. От болничното заведение оповестяват, че случаите са зачестили

Само за седмица за лекуване са настанени 6 деца на възраст сред 1 и 4 години от разнообразни селища в Северна България, съобщи

От отделението по пластично-възстановителна хирургия споделят, че не помнят да е имало едновременно толкоз доста деца с изгаряния, и то тежки. Две от децата дори е трябвало да бъдат настанени в реанимация.

"Всички са до 4-годишни, с много огромни изгаряния. Като най-тежкият случай е на детенце на 1 година, с 30% изгаряния, залято с гореща вода на главата, на гърдите, на лицето, на ръцете. При това дете нещата в действителност са съществени във връзка с крайния излаз. Надявам се, че ще се оправим ", съобщи проф. доктор Огнян Хаджийски, шеф на отделението, някогашен народен съветник по лекувания на изгаряния. Той поучава родителите да са по-бдителни.

"Не може да къпеш детето си и да го залееш с гореща вода. Не може да му правиш чай и да го залееш с гореща вода. Не можеш да го оставиш да тича при една гореща печка в стаята и да залепи ръката си на нея. Или да си играе с флакон с газово вещество, което да избухне и да аргументи изгаряния ", добави професорът.

Алиме Сеидова е имала горчив опит с щерка си, когато е била на една годинка и от този момент доста внимава. "Имахме печка на дърва. Баща ѝ таман сваляше чайника от печката и тя го пипна. Веднага стана мехурче. После дойдохме тук на лекар и се оправи, само че лек белег си има и ще си остане. Понеже си препатихме с нея, доста внимавам с по-малкото ни момиченце, което е на 4 години ", показа майката.

Проф. Хаджийски добавя, че в последните седмици е повишен и броят на възрастните пациенти в отделението – сега се грижат за шестима. "Дълбоки изгаряния от произшествия с газови котлони, газови печки. "

Проф. Хаджийски поучава при случай с изгаряне първо да се в профил повода - било то огън, киселина или нещо друго, а по-късно бързо да се търси здравна помощ в най-близкото болнично заведение. Правилното култивиране на раната е доста значимо за изхода от лекуването по-късно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР