Дете почина в Китай заради строгите ограничения срещу COVID-19 и

...
Дете почина в Китай заради строгите ограничения срещу COVID-19 и
Коментари Харесай

Дете почина в Китай заради строгите ограничения срещу COVID-19

Дете умря в Китай поради строгите ограничавания против COVID-19 и ненавременна здравна помощ.
На фотоси, публикувани в обществените мрежи, се виждат поданици на северозападния град Ланчжоу, които обезверено се пробват да реанимират дете след отравяне с въглероден окис. Според бащата на умрялото дете Бърза помощ се е забавила, а на него му е било неразрешено да напусне дома си поради противоепидемичните ограничения. 
Местната полиция разгласява през днешния ден отчет за случая и сервира " откровени съболезнования " на родителите. " Приемаме рецензиите, също и обвързваните с контрола върху медиите и потребителите (...), тъй че сходни произшествия да не се случват още веднъж ", написаха от полицията в Ланчжоу в ненадейно самопризнание.
Случилото се провокира сериозна социална реакция против строгата политика за " нулев Коронавирус ". Потребител разяснява гибелта на детето с думите " три години пандемия са били целия му живот ". 
Това е следващият случай, когато оказването на незабавна помощ е било затруднено от политиката на ограничавания на Пекин. Преди месец гибелта на 14-годишно момиче, умряло, до момента в който е било под карантина поради неоказана здравна помощ, също провокира отвращение.
Търговската столица на Китай Шанхай заяви за повече от 25 000 нови случая на болест
През януари бременна жена направи импровизиран аборт пред вратата на болница в северния град Сиан, недопусната до лечебното заведение, защото не е имала годен PCR тест.
Преподавателят в университета „ Джаотонг “ Димитър Владиков споделя, че градът е изцяло блокиран
Случаите на COVID-19 в Китай означиха най-големият си растеж за последните два и половина месеца, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР