Дете падна от стена за катерене в развлекателен детски център

...
Дете падна от стена за катерене в развлекателен детски център
Коментари Харесай

Дете падна от стена за катерене в столичен мол

Дете падна от стена за катерене в развлекателен детски център в столичен търговски обект, предава. Момичето е със счупена ръка, а инцидентът се случва по време на рожден ден.

" В деня, в който празнувахме, имаше още един или два рождени дни. Служител от личния състав пристигна при мен да ми каже, че едно от децата е паднало неприятно и най-вероятно е с фрактура “, обяснява пред телевизията Силвия Дончева, която е уредник на тържеството на детето си и очевидец на случая.

 Тя изясни, че когато е влезнала в детския център ѝ е била предоставена декларация, която да подпише с имената на децата и телефони, и добави, че случаят се е случил единствено пет минути след влизането в центъра. „ Видях детето да лежи безжизнено на един диван, със мъгляв взор и в огромни болки. Оказа се, че детето се е качило необезопасено до края на една от най-високите стени и оттова се е отпуснало на въжето, което е трябвало да го държи, и е паднало от 6-7 метра “, твърди Дончева.

" Видях я легнала на диван. Бяха я преместили от мястото на рухване. Това, което тя ми сподели, беше  " по-спокойна съм, мама пристигна ", разказва и майката на потърпевшото момиче Десислава Атанасова.

Детето към този момент е претърпяло една интервенция, след два месеца му следва още една.

„ Извършваме инспекция по случая. Това, което знаем сигурно, е, че няма нередовност на устройството във „ Фънтопия “. Инструктажът за сигурност е бил извършен преди влизането на децата в залата. В съответния случай детето е почнало да се катери без да се закачи за осигурителното устройство “, обясниха от детския център.

Родителите на потърпевшото дете ще търсят правата си по правосъден път. Образувано е и досъдебно произвеждане.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР