Дестилираната вода е много лесна за направа и съществува един

...
Дестилираната вода е много лесна за направа и съществува един
Коментари Харесай

Как се дестилира водата

Дестилираната вода е доста лесна за изработка и съществува един доста остарял способ за това. По този способ не ви трябват някакви специфични материали, с цел да дестилирате вода вкъщи. Когато премахнете минералите и нездравословните химикали от водата, в действителност вие получавате дестилирана вода. Хората вършат дестилирана вода за разнообразни цели, в това число за пиянство, поливане на растения, пълнене на овлажнители, парни ютии и даже за резервоари за риба и аквариуми.

Как да дестилираме вода в няколко лесни стъпки:

1. В огромна тенджера или котел от неръждаема стомана, напълнете няколко литра вода от чешмата, тъй че съдът да не е цялостен догоре (малко над половината).

2. Вземете желязна решетка или различен подобаващ съд, който да поставите на дъното на тенджерата или казана (можете да употребявате решетката от грила на микровълновата). На по този начин поставената решетка или съд поставете стъклена купа, която не трябва да се цялостни със вода, за това в случай че водата ви прелива в купата можете да отлеете от нея.

3. Включете котлона и поставете тенджерата или казана върху нея. Водата би трябвало да стане гореща, само че не би трябвало да ври. За това, в случай че водата заври намалете котлона.

4. Създаване на резултата на кондензация с топла/студена преграда. Можете да извършите това посредством превръщане на капака на съдът, който употребявате и напълването му с лед. Когато гореща пара удари студения похлупак, то това ще сътвори конденз, който ще провокира отделянето на капчици по повърхността на капака и рухването им в стъклената купа.

5. Оставете дестилационния развой да продължи, до момента в който не се събере задоволително дестилирана вода в стъклената купата т.е. толкоз колкото е задоволително за вашите потребности.

6. След като сте събрали задоволително дестилирана вода, отстранете тенджерата или казана от котлона и деликатно отстранете капака, тъй като върху него ще се е събрала не дестилирана вода от разтопения лед.

7. Вземи купата с получената дестилирана вода от тенджерата с гореща вода. Бъдете деликатни, когато вършиме това, с цел да не се изгорите. Можете да изчакате водата да се охлади, преди да извадите купата, в случай че предпочитате. Това няма да скапе вашата домашно приготвена дестилирана вода.

8. След като водата се е охладила я изсипете в стъклени бутилки с цел да можете да я съхраните чиста и сте подготвени.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР