“Дестабилизацията на политическата обстановка в България е някакъв вид победа

...
“Дестабилизацията на политическата обстановка в България е някакъв вид победа
Коментари Харесай

Шефът на ДСБ видя намеса на Кремъл в дестабилизацията на страната ни

“Дестабилизацията на политическата конюнктура в България е някакъв тип победа за руснаците”, съобщи в предаването “Здравей, България” ген. Атанас Атанасов от “Демократична България”, сътрудник на Политическа партия и Българска социалистическа партия в осиротялата коалиция след напускането на Има Такъв Народ.
По думите му дестабилизацията на политическата сцена в страната обслужва съветски ползи.
“Голяма част от резултатите на войната върху Европа, и надлежно върху България, дават своето отражение. Русия има интерес да бъде пробита евроатлантическата общественост и най-слабото звено се оказа България”, съобщи Атанасов.
“Някои от играчите, които вземат участие във вътрешнополитически аспект, може и да не си дават сметка за това”, сподели още той.
Според него българският народен интерес сега е ориентиран към милиардите от Плана за възобновяване, поради които би трябвало да бъдат изменени 22 закона до декември.
“Ако няма парламент до декември месец, ние не можем да извърши тези условия за промени и няма да получим тези пари”, изясни Атанасов.
А с цел да има парламент, са нужни договаряния сред всички политически сили, които са в ръководството, и консолидация към евроатлантическата ос, счита той.
“ДБ сме поредна и лоялна политическа мощ. Ние считаме, че актуалното държавно управление е извънредно потребно за България, по тази причина сме взели участие в съставянето му и в неговата поддръжка. Ще се опитаме да създадем нужното да бъде задържано”, сподели още депутатът от “Демократична България”.
Да резервира България евроатлантическата си ориентировка е различен главен народен приоритет, уточни той. “Вторият ми боязън е, че би могло в България да има преформатиране на политическото пространство и да се получи болшинство, което да изиска излизане на България от НАТО и Европейски Съюз. Това не би трябвало да се допуска”, съобщи Атанас Атанасов.
Депутатът отхвърли да разяснява дали Демократична България биха станали сътрудници с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
“Има първа политическа мощ, която би трябвало да отговори на тези въпроси”, счита той. “Ние сме подготвени на подобен вид диалози, само че дано не изпреварваме събитията. Аз считам, че би трябвало да се търси поддръжка за актуалното държавно управление и отвън актуалното мнозинство”, добави Атанасов и попита: “Тези, които са в съпротива и които осъзнават същите опасности за България, те подготвени ли са да създадат компромис за ползите на страната?”
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР