Десният италиански политик Матео Салвини, който бе изтъкнат поддръжник на

...
Десният италиански политик Матео Салвини, който бе изтъкнат поддръжник на
Коментари Харесай

Матео Салвини обещава да помага на бежанците от Украйна


Десният италиански политик Матео Салвини, който бе бележит покровител на Владимир Путин, дава обещание да оказва помощ на бежанците, напуснали Украйна поради съветското настъпление, оповестява Българска телеграфна агенция.

В свое изказване Салвини оповестява, че се е срещал с представители на италианския бизнес и на Ватикана, с цел да разиска тематиката за бежанците и за идването на някои от тях в Италия. " Искаме да помогнем за координирането на помощта, да организираме пътуването и настаняването в Италия на тези фамилии при изключително внимание върху сираците и инвалидите ", декларира той.

 

По данни на Организация на обединените нации към този момент над 1,7 милиона украинци са избягали в Източна Европа. над един милион от тях са в Полша, където Салвини е на визити сега.

Думите на водача на дясната партия " Лига " Матео Салвини са знак за коренна смяна в неговите твърди антиимигрантски позиции. Докато беше вътрешен министър на Италия през 2018-2019 година той неведнъж оказваше да позволи на кораби с мигранти да дебаркират в италиански пристанища. На Салвини следва правосъден развой по обвинявания в похищение на мигранти.

Миналата седмица Салвини съобщи обществено по отношение на събития в Украйна, че там има " явен нападател и атакуван ", само че не назова категорично Путин.

Експертът по политически връзки от Римския университет Масимилиано Панарари счита, че Салвини би трябвало да почисти " първородния си грях, пропутинизма, а също и интернационалния си престиж ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР