Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва като конституционни съдии.

...
Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва като конституционни съдии.
Коментари Харесай

Радев сигурно умира от яд! Въпреки него Атанасова и Белазелков се заклеха в КС пред други хора

Десислава Атанасова и Борислав Белазелков поставиха клетва като конституционни съдии. След като произнесоха клетвата, двамата разписаха клетвените листа. На церемонията в Конституционния съд не участва президентът Румен Радев. Според него полагането на клетвата е несъстоятелно.
Церемонията обаче се организира в наличието на ръководителя на Народното събрание и ръководителите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд.
„ През 32-годишното си битие, Конституционният съд отстоява независимостта си и ще продължава и отсега нататък. От всеки парламентарен арбитър се изисква да съблюдава правилата на безпристрастност, самостоятелност и обективност, с цел да отговори на високите стандарти, на професионализма на Конституционния съд, какъвто е бил досега и би трябвало да се резервира за вбъдеще “, съобщи преди клетвата ръководителят на Конституционния съд Павлина Панова.
„ Като навлизам в длъжността арбитър в Конституционния съд, кълна се да съблюдавам добросъвестно отговорностите си, предоставени в Конституцията и Закона за Конституционен съд. Заклех се! ”, гласеше клетвата на двамата нови съдии.
На 19 януари Народното събрание избра Белазелков и Атанасова за членове на Конституционния съд от квотата на Народното събрание. Депутатите одобриха и мандатът на новите конституционни съдии да бъде 9 години.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР