Деси не вижда надалеч, когато е на концерт, театър, опера

...
Деси не вижда надалеч, когато е на концерт, театър, опера
Коментари Харесай

Неочакван проблем измъчва Деси Радева

Деси не вижда далеко, когато е на концерт, спектакъл, опера или събитие в зала, прави усещане, че президентшата наложително поставя очилата

Проблеми със зрението мъчат първата дама Десислава Радева. Съпругата на президента Румен Радев от няколко месеца насам още веднъж носи очила с диоптър. Очевидно Деси не вижда далеко, когато е на концерт, спектакъл, опера или събитие в зала, прави усещане, че президентшата наложително поставя очилата. На други мероприятия, които не напрягат зрението, Радева може да бъде видяна и без тях, написа вестник Ретро.

В зората на първия мандат на Румен Радев Деси съвсем не сваляше диоптрите си. Още тогава страдала от проблеми с очите, само че по-късно стана ясно, че се е подложила на лазерна намеса. В продължение на няколко години очилата не ѝ бяха нужда и тя носеше само слънчеви, освен това все скъпи модели на известни международни марки. Очевидно обаче процедурата не е била напълно сполучлива, щом проблемите със зрението още веднъж са на дневен ред за първата дама.

Самият Радев също понякога се появява с предпазлив чифт очила пред медиите. Рядко президентът си разрешава да употребява диоптри при свободни диалози, само че чете ли документ, наложително е с тях. Като някогашен водач Радев до неотдавна бил с остро като игла зрение, само че годините си казвали думата. Въпреки че неговият предходник Петър Стоянов не сваляше очилата си и те бяха част от персоналната му харизма, актуалният държавен глава бил прекалено суетлив в това отношение и ги вадел единствено когато имал неотложна потребност. Съпругата му обаче не страдала от сходни терзания и не се тревожела за имиджа си, изключително след тежките здравословни проблеми, които преодоля.

Припомняме, че напролет на 2021 година Десислава претърпя комплицирана мозъчна интервенция за унищожаване на три аневризми. Тя бе призната по неотложност със мощно главоболие в столичната болница „ Св. Иван Рилски “, където екип от най-хубавите експерти в неврохирургията се погрижи за нея. Радева бе изписана след 5-дневен болничен престой и известно време след тежката интервенция избягваше обществени появи. След като се възстановила изцяло, първата дама била надалеч по-отговорна и деликатна към здравето си, въпреки от време на време да не следвала прецизно рекомендациите на лекарите. През есента на 2022 година, когато се случиха опустошителните наводнения в Карловско, тя се притече на помощ на бедстващите самодейно. Въпреки че ѝ било изрично неразрешено да подвига тежести и да напряга главата си, Радева ринала тиня и мъкнала кофи с пясък в потопените домове на засегнатите от жестоките наводнения.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР