Деси е добре познато лице из родните ъндърграунд среди, като

...
Деси е добре познато лице из родните ъндърграунд среди, като
Коментари Харесай

Рок барабанистката Десислава Петкова – SunDessi реализира видео, посветено на барабаните в алтернативната рок музика

Деси е добре познато лице из родните ъндърграунд среди, като барабанистка на не една и две групи. Доскоро тя държеше крепко ритъмa в дуото Feedbacker, с което има записани четири албума. Може да чуем нейните безпощадни рокендрол барабани и във втория албум на група Jasmine Whale – Ghosts Have Shadow ”, с които свирят дружно в продължение на две години. Други групи, в които сме я слушали във времето, са Comasummer, Egodraft, d.vine.

В сегашния миг, Деси работи по записи на албуми в групите Pokigron и Психоивашкин, с които се намират в деен креативен интервал.
Във видеото, което откриваме, Десислава Петкова демонстрира на необятната аудитория, по автентичен метод, по какъв начин наподобява креативният развой от позиция на барабаните и тяхната роля, като част от една различна рок група.

Знаем, че моментите на основаване и подготовка на музика, съставляват развой на усамотение в затворена среда, от страна на музикантите. Със своето видео, Деси ни позволява в креативното си пространство, демонстрирайки с намерено сърце вдъхновението и буйната сила, които влага в песните и свиренето на този нелек и гръмък инструмент.



Интересна е опцията да се срещнем с музиката, по едно и също време на три разнообразни групи от българската ъндърграунд сцена, а точно: Jasmine Whale, Feedbacker и Pokigron, като част от музикалната биография на Десислава. Няма по какъв начин да не оценим и ексцентричния метод на “вдигане на завесата ” и опцията да надникнем в репетиционното студио, с цел да се срещнем с любопитни истории и детайлите към основаването и записа на песни, което безспорно е необичайност и мъчно постижимо за хората отвън тези среди да се допрян до сходни моменти. Още повече, че самата барабанистка по доста откровен и добродушен метод демонстрира резултатите от своята работа, плод на дълготраен труд, отдаденост и свирене. Резултатът е бунтарска, неподправена и неприемаща ограничавания музика, поддържана от постоянния, тежък и присъщ за Деси праволинеен рокендрол груув.

Видеото, което можете да откриете в Youtube канала на Десислава Петкова, е удостоверение, че младите ъндърграунд групи не престават своето развиване и заслужават особено внимание. А, инструменталисти като Деси Петкова подаряват ентусиазъм за нови почитатели на този жанр. 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР