Дешовиц осъди Бар за „абсолютно погрешни“ коментари по обвинителния акт на Тръмп

...
Професорът по право и адвокат от Харвард Алън Дершовиц отхвърли
Коментари Харесай

Професорът по право и адвокат от Харвард Алън Дершовиц отхвърли твърденията на бившия главен прокурор Бил Бар, че свободата на словото не е предмет на съд в делото за изборна измама на бившия президент Тръмп , наричайки предложението „съвсем грешно“.

„Харесвам Бил Бар, той е добър човек, но мисля, че той просто греши за това. Разбира се, това е случай на свобода на словото“, каза Дершовиц в интервю за Fox Radio в петък. „Всичко включва неговото упражняване на свобода на словото.“

„Не само неговата свобода на словото съгласно Първата поправка, но и правото му по Първата поправка да сезира правителството за поправяне на оплакванията“, добави той.

< p>Бар каза в петък в интервю за CNN, че аргументите за свободата на словото отвличат вниманието от сърцевината на случая - действията на Тръмп.

„Той може да каже каквото си поиска. Той дори може да лъже. Той дори може да каже на хората, че изборите са били откраднати, когато знаеше по-добре“, каза Бар.

Дершовиц, който представляваше Тръмп в първия му процес за импийчмънт през 2020 г., каза, че делата срещу бившия президент са погрешни тяхното лице, тъй като те биха могли да повлияят на предстоящите президентски избори.

„Водещият кандидат срещу действащия президент никога не трябва да бъде преследван от главния прокурор на президента, освен ако делото срещу него е огромно и извън всякакво оспорване, " той каза. „Стандартът на Никсън е това, което аз го наричам.“

Но делата срещу Тръмп не отговарят на този стандарт, каза Дершовиц, освен „може би“ второто му федерално обвинение, в което се твърди, че е боравил неправилно с класифицирани документи.

Дершовиц разкритикува неотдавнашното обвинение от специалния прокурор на Министерството на правосъдието Джак Смит, в което се твърди, че Тръмп се е опитал да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

„Обвинението се основава на лъжи. Самото обвинение съдържа явна лъжа на Джак Смит“, каза той.

Обвинителният акт съдържа „лъжи за пропуски“, твърди той, като твърди, че Смит не е разказал цялата история на коментарите на Тръмп преди януари. 6, 2021, бунт в Капитолия.

Дершовиц твърди в интервюто, че самият Смит може да бъде обвинен в престъпления за преследване на делото срещу Тръмп, тъй като обвиненията отказват правата на бившия президент.

Историята продължава

В крайна сметка случаите са свързани с реч, твърди Дершовиц.

„Имаме двама президенти в нашата история, от всички наши президенти само двама, които са наречени честни . Честен Абе и Вашингтон и черешовото дърво. Това означава ли, че всеки друг президент е бил нечестен? Вероятно - каза той. „Вероятно всеки един от тях е измислил да бъде избран или да остане на поста, а ние не наказваме. Ние не криминализираме политическите лъжи.“

Дершовиц, който каза, че не е гласувал за Тръмп преди и няма да го направи в бъдеще, също защити президента Байдън от неотдавнашните призиви за импийчмънт.

< p>„Байдън може да е направил някои грешни неща, но не е извършил престъпления, подлежащи на импийчмънт, поне до момента“, каза той.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео, загл. до Хълма.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР