Десетокласниците се представиха по-добре на изпита по български език и

...
Десетокласниците се представиха по-добре на изпита по български език и
Коментари Харесай

Излезнаха резултатите от външното оценяване на 10 клас

Десетокласниците се показаха по-добре на изпит а по български език и литература (БЕЛ) в сравнение с този по математика на първото национално външно оценяване, което се организира предходната седмица.  Средният резултат по БЕЛ е 22,50  точки от най-много 50 (45%).  Успехът по математика е по-нисък  – приблизително 13,84 (27,68%). Девет възпитаници имат нула точки и по двата предмета. И на двата изпит а нито един не е постигнал оптимален резултат. Това демонстрират данните от наложителните изпит и в Х клас, които бяха оповестени в петък.

Резултатите  може да проверите .

Само трима възпитаници имат 48 от 50 вероятни точки на изпит а по български език и литература. Деветдесет и шест са работите с нула точки.

Като цяло десетокласниците елементарно извличат информация от текст и таблица при дилемите с избираем отговор, само че имат проблем при обработването на информация, когато от тях се изисква свободен отговор. 86% от учениците знаят речниковото значение на думите. Близо 2/3 от тях са посочили, че могат да формулират един или два къси контрааргумента по обещано изказване.

Много от десетокласниците са предпочели да пишат теза, без да я обвързват с фрагмента от посочения изучаван живописен текст. 18% от тях не са се справили със задачата за редактиране.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР