Десетки униформени от Пловдив и региона отдадоха почит към загиналия

...
Десетки униформени от Пловдив и региона отдадоха почит към загиналия
Коментари Харесай

Шефът на пловдивската полиция: Назря моментът държавата да а...

Десетки униформени от Пловдив и района отдадоха респект към починалия си сътрудник със сведени глави и двуминутно безмълвие. Пред постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи също имаше чиновници на реда, в това число шефът старши комисар Васил Костадинов.

След ритуала със светлини и сирени, той разяснява пред публицисти, че най-малкото, което полицията може да направи след нещастието е да изрази морална поддръжка на околните, както и страдание от това, че е умрял прекомерно млад.

" Искаме да демонстрираме пред обществото, пред виновните институции в страната, които имат отношение към обезпечаване на естествени условия на работа, сигурност, защитни средства и то освен на чиновниците,  охраняващи държавната граница, а на всички органи в системата на Министерство на вътрешните работи, в това число на пожарната и другите полицейски формирования, че към този момент е назрял моментът, в който факторите в страната следва да извърнат съществено внимание във връзка с тези проблеми ", разяснява Костадинов. 

Запитан какво счита за въоръжаването с дългоцевни оръжия на чиновниците на границата, шефът на полицията отговори, че пълномощията на чиновниците на реда по Закона за Министерство на вътрешните работи са ясни и безапелационни. " Включително за потреблението на физическа мощ, помощни средства, за използването на оръжие. Те са ясно регламентирани в закона. Във всеки едн миг, всеки един чиновник, в случай че са налице тези законови предспоставки, би следвало да употребява в това число и огнестрелно оръжие ", уточни Костадинов.

Той уточни, че гибелта на сержант Петър Бъчваров не би следвало да се разяснява и отразява като нещо разнообразни от един чисто престъпен случай, без значение от мястото, на което е станало, в тази ситуация границата с Турция. 

Вижте по какъв начин полицията уважи паметта на Бъчваров

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР