Десетки украинци, както и български граждани, се събраха пред паметника

...
Десетки украинци, както и български граждани, се събраха пред паметника
Коментари Харесай

Украинци и българи отбелязват заедно в София Деня на независимостта на Украйна

Десетки украинци, както и български жители, се събраха пред паметника на Тарас Шевченко, намиращ се в градинката на столичния площад " Възраждане ", с цел да отбележат Деня на независимостта на Украйна, съобщи кореспондент на БГНЕС.


След това те се насочиха, понесли българското и украинското национални флагове, към Народния спектакъл " Иван Вазов ", скандирайки " Благодарим! ", " Слава украини! " и " Героям популярност! ".

Украинските жители са организирали концерт пред Народния спектакъл за Деня на независимостта на Украйна и в символ на признателност към българите за тяхната съпричастност.


„ Аз съм българин с съветски генезис. Тук съм, с цел да поддържа и с цел да демонстрация своята взаимност към украинския народ, който се бие за наши общи европейски полезности ", сподели пред БГНЕС Петър Танев и добави, че в действителност се радва, че втората му татковина Русия не е съумяла да реализира задачата си, както и че се надява Украйна да се освободи напълно. Той добави, че през днешния ден Украйна има същински празник – Деня на независимостта, като уточни, че свободата е най-важното нещо, което едно общество може да реализира.

Петър Танев е безапелационен, че същинската българщина е да подкрепяш всеки един народ, без значение какъв е, в случай че е притиснат от диктаторска страна.


Константин Стамболов изясни пред БГНЕС, че от първия миг на войната той напълно е за Украйна. „ Тази рашистка власт би трябвало да бъде унищожена. Това е ситуацията ", сподели той.

Стамболов пожела на украинския народ да съумеят да изгонят нашественика от територията на страната си, по-късно да могат да се възстановят, което ще е доста мъчно, това са двете съществени задания пред тях. „ Още първата седмица след 24 февруари споделих, че оттук насетне ориста ни зависи напълно от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Те се потвърдиха като народ и се потвърдиха, че са нация. За тях изразът „ Свобода или гибел " не е неправилен, в противен случай – те го изпълниха със смисъл и го демонстрират ", съобщи той.


Юристът Биляна Коцакова също е пред Народния спектакъл, с цел да изрази поддръжката си към тази нация, която се бори за свободата си. „ Длъжни сме във всеки един миг да слушаме словото и с дейностите си да го изпълваме със смисъл, когато посочваме злото и нееднозначно да заставаме до тях. Всички тези хора се събраха, с цел да отбележим националния ден на Украйна и да изразим съпричастност. Чухме думи на признателност към България, думи, че сме дружно и заявяваме това мощно, че ще се борим за свободата на всеки и правото му да отстоява полезностите, които ни сплотяват ", сподели пред БГНЕС тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР