Десетки трактори и тежки земеделски машини блокираха за близо 2

...
Десетки трактори и тежки земеделски машини блокираха за близо 2
Коментари Харесай

Фермерите от Велико Търново запалиха зърно на пътя


Десетки трактори и тежки аграрни машини блокираха за близо 2 часа основния път София - Варна в региона на великотърновското село Шереметя.

Земеделски производители от всички сектори стачкуваха с гледище да бъдат изпълнени настояванията им, като акцията им е част от националния митинг в сектора. От сектора да упорстват за оставката на министър Кирил Вътев, както и повсеместен законодателен пакет и ясна позиция на страната по отношение на зелената договорка и либерализацията на пазарите с трети страни, съобразена с българските ползи. Животновъдът Любен Адамов от Лясковец, тази година е понижил стадото си на половина от 200 на 100 овце, и най- евентуално ще завърши с овцевъдството.

Овцевъдът от Лясковец Любен Адамов недоволства против високата цена на фуражите при 38 лв. дотация на овца.

" Искаме оставката на министър Вътев! Категорично неговата оставка, неговото ръководство е несъответстващо, той има несъответстваща позиция по отношение на вноса от Украйна, от Украйна идват артикули, които убиват нашите производители! ", съобщи Цанко Цанев, координатор за Велико Търново на Асоциацията на земеделските производители в България и Съюз на говедовъдите.

" Украинската помощ също не е изплатена на огромна част от фермерите - едрите фермери, които създават де факто 80% от българското мляко, не получиха украинска помощ, дребна част получиха, някои нищо не получиха ", възмути се Цанев.

Протестиращите възпламениха демонстративно зърно на пътя в израз на митинга си. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР