Десетки таралежи плъзнаха из Варна. За това разказват читатели на

...
Десетки таралежи плъзнаха из Варна. За това разказват читатели на
Коментари Харесай

Таралежи плъзнаха из Варна

Десетки таралежи плъзнаха из Варна. За това описват читатели на Varna24.bg .

Много от бодливите бозайници са били видени по тъмни доби. Най-често читателите ни споделят за таралежи в регионите към Морската градина, в квартал " Виница ", в " Аспарухово ", към Терапията, " Владиславово ", " Чайка ", " Бриз " и други

Според експерти тези бозайници населяват обикновено градски условия. По постоянно се срещат край вилни зони, паркове.

Нощни животни са, тъй че не е мъчно да бъдат видени в тъмните часове на денонощието, още повече че тяхното напредване е изключително шумно.

Природолюбители поучават водачите на коли да бъдат внимателни, защото елементарно могат да сгазят пресичащ пътя таралеж.

Много от хората описват, че в техните дворове са се настанили ежковци. Живеят на равна нога с дворните котки. Ядат от гранулите, които хората оставят за котенцата.

Природолюбители описват, че това е обикновено за бодливите бозайници. Съветват хората да не ги прибират у довомете си, а да ги оствят свободно в природата. Това са диви животни и те си имат собствен метод на живот, изясняват експерти. Наблюдавайте ги отдалеко, не ги пипайте доста, доста, защото някои от тях може да разнасят заболявания. Оставете ги да си водят своя метод на живот. Не им се месете, безапелационни са природолюбителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР