Десетки сръбски училища получиха бомбени заплахи в сряда, съобщи Министерството

...
Десетки сръбски училища получиха бомбени заплахи в сряда, съобщи Министерството
Коментари Харесай

Десетки сръбски училища отново получиха бомбени заплахи

Десетки сръбски учебни заведения получиха бомбени закани в сряда , заяви Министерството на образованието на страната, на фона на опасения за сигурността след две всеобщи стрелби при започване на този месец, в това число една в начално учебно заведение, предава Асошиейтед прес.

Министерството на образованието заяви, че 78 съществени учебни заведения и 37 гимназии в Белград са получили предизвестия по имейл рано в сряда , че там са били сложени взривни устройства.

Часовете са били анулирани и учениците евакуирани, до момента в който полицията ревизира постройките.

Няма известия за открити бомби в някое от учебните заведения , само че полицията към момента не е разгласила своя отчет.

Подобни множествени закани и в други страни от района,, и всякога са се оказвали погрешни. Заплахите обаче могат в допълнение да засилят страховете за сигурността след стрелбите на 3 и 4 май, при които починаха 10 души и бяха ранени 21.

Властите към този момент разположиха полиция в учебните заведения и започнаха

Припомняме, че, когато 13-годишно момче взе револвера на татко си и откри огън. Ден по-късно по хора с автоматизирано оръжие в две села южно от Белград.
 Бивша ученичка наръга двама с нож в сръбско учебно заведение Обновена
Бивша ученичка наръга двама с нож в сръбско учебно заведение

Поредно нахлуване за седмицата в столицата Белград

Двата случая потресоха Сърбия и провокираха апели за деяние. на два митинга против насилието след стрелбите, а в петък са планувани още митинги.

Опозиционните партии упорстват министърът на вътрешните работи и шефът на разузнаването да подадат оставки и две проправителствени мрежи да бъдат лишени от лицензи за национално лъчение заради лъчение на наличие с принуждение и проявление на военнопрестъпници и фигури от престъпността в техните стратегии.

Противниците на сръбския президент Александър Вучич също по този начин го упрекнаха в тирада на омразата против критици и репресии против демократичните свободи, което съгласно тях подхранва напрежението и раздялите в страната.

Вучич отхвърли това. Той свика личен протест за 26 май, като в същото време предложи да се проведат предварителни избори до септември.
 Президентът на Сърбия напуща лидерския пост в партията
Президентът на Сърбия напуща лидерския пост в партията

Вучич: Няма да има Майдан в Белград
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР