Десетки сгради по централната улица Александровска в Русе се рушат.

...
Десетки сгради по централната улица Александровска в Русе се рушат.
Коментари Харесай

Ремонтират с евросредства бившия Дом на учителя в Русе

Десетки здания по централната улица „ Александровска " в Русе се разрушават. Повечето са частни парцели с няколко наследници, само че за разлика от тях постройката на тогавашния Дом на учителя е общинска благосъстоятелност. За да спасят паметника на културата, от общината приготвят план за европейско финансиране.

Русе

Сред ансамбъла от здания с красива архитектура внезапно се откроява тогавашния Дом на учителя. Фасадата на триетажната постройка е в окаяно положение, а от вътрешната страна се разрушава. Русенци заобикалят да минават покрай нея, тъй като считат, че е рискова.

Сградата няма жители от 10 години. В началото на 2018-та страната трансферира собствеността на община Русе. С евросредства тя ще я трансформира в Младежки център.

Никола Кибритев, шеф на общинска Дирекция „ Европейско развиване ": До 2 млн. евро ще можем да получим за целия план, като 60 % могат да отидат за ремонт на постройката. Освен това би трябвало да бъде обзаведена по подобаващ метод, с цел да може да се правят вътре юношески действия.
В бъдещия Център ще се занимават с разнообразни действия младежи, като част от тях ще са от уязвимите групи - застрашени от отпадане от учебно заведение или от малцинствата
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР