Десетки румънци, живеещи в чужбина, предложиха във Facebook група да

...
Десетки румънци, живеещи в чужбина, предложиха във Facebook група да
Коментари Харесай

Коледна инициатива: Осинови румънски тираджия

Десетки румънци, живеещи в чужбина, предложиха във Фейсбук група да одобряват водач на камиони за празниците. Инициативата беше стартирана от 52-годишната шофьорка на камиони Адриана Муресан, която също управлява Фейсбук групата " Доброволци в Европа ".

" Всеки живее коледната магия, без да мисли за водачите, които стоят надалеч от фамилиите си, с цел да транспортират подаръците. Ако има коледни дарове под дървото ви, благодарете на водач на камион ", е мотото на акцията.

В изявление за румънските медии Адриана Муресан изясни, че коледните празници са тъжно време за водачите на камиони, които би трябвало да ги прекарат на път, надалеч от фамилиите си. Ако са сами, без други водачи в близост, единственото, което могат да създадат, е да приказват със фамилиите си и да се молят времето да мине по-бързо.

Десетки румънци от цяла Европа се отзоваха на апела и предложиха да одобряват водачи на камиони в домовете си през празниците. Почти всички такива предложения включват обичайни румънски ястия, най-често сарми, приготвени от домакините. Някои даже оферират да вземат водачите от мястото, където са ситуирани техните камиони, и да ги докарат до домовете си. Други оферират да отидат с храна и питиета на водачите, които не могат да оставят камионите си.

Това е втората сходна самодейност през последните месеци, откакто стотици румънци, живеещи в чужбина, също се проведоха във Фейсбук групи, с цел да оказват помощ на водачи на камиони и други да стигнат до изборните секции по време на президентските избори през ноември 2019 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР