Десетки протестиращи бяха арестувани на 16 ноември, след като затвориха

...
Десетки протестиращи бяха арестувани на 16 ноември, след като затвориха
Коментари Харесай

Десетки арестувани в Сан Франциско на антивоенен протест

Десетки протестиращи бяха задържани на 16 ноември, откакто затвориха част от моста в залива на Сан Франциско като част от проява, призоваваща за преустановяване на огъня в Газа, заяви „ Гардиън “.


Протестът блокира цялото придвижване в западна посока по моста - основен път за напредване към града, по който всекидневно се движат към 260 000 транспортни средства - защото Сан Франциско е хазаин на форума на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие. В отговор на форума в града се организираха многочислени демонстрации на деятели, които осъждат корпоративните облаги, злоупотребите с околната среда и войната сред Израел и Хамас.

Органите на реда оповестиха, че работят по разчистването на моста. На мястото на случая са пристигнали калифорнийският пътен патрул, както и служители на реда и шерифи, заяви NBC Bay Area, които са арестували минимум 50 протестиращи. Пристигнали са и камиони за изтегляне, с цел да отстранят колите им, заяви медията.

На фрагменти, оповестени в обществените медии, се вижда, че протестиращите са образували човешка верига сред транспортните средства, до момента в който са седели на моста, а други са лежали под бели чаршафи като част от апаратура " умиране " край моста наоколо до голям афиш, призоваващ Джо Байдън да призове за преустановяване на огъня в Газа незабавно. Те издигнаха и огромен транспарант с надпис " Спрете геноцида " и желаеха преустановяване на американската военна помощ за Израел./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР